Introduction

Scheduling (agenda management, e-afspraken maken) is een deelgebied in FHIR dat steeds meer in de belangstelling staat. Dit met name omdat het de patient in staat stelt zelf afspraken te maken of te wijzingen, en het tevens het verwijzingsproces door een zorgverlener aan een andere zorgverlener vereenvoudigt.

Track description

Deze sessie bestaat uit vier delen, waarbij het hands-on gedeelte qua tijd het langste is:

  1. Een presentatie over de FHIR Resources die een rol spelen bij het maken van afspraken (Slot, Schedule, Appointment) en de workflow behorende bij het afspraken maken door een patient. (ca. 25 minuten)
  2. Een kijkje door de MedMij (NL) en Argonaut (USA) implementatiegidsen voor het maken van afspraken (max 15 minuten)
  3. Het hands-on uitwisselen van FHIR resources met een FHIR-server en een Scheduler (agenda beheer systeem) simulator. Zoek een open plek in de agenda, en maak een afspraak, en nog veel meer. (ca. 50 minuten)
  4. Next steps: wat hebben we in Nederland nog meer nodig (op het gebied van Scheduling) dan dat wat in de MedMij specs staat?

Bij het hands-on gedeelte wordt gebruik gemaakt van een HTTP Debugger (Postman), en het gebruik van een XML/JSON Editor is eveneens aante raden. Indien je aan deze track wilt deelnemen met een agenda systeem neem dan svp contact op met rene@fire.ly

Expected level of skill

level

description

Gemiddelde FHIR kennis(thumbs up)
Geen voorkennis over Scheduling(thumbs up)

Preparation

Als "huiswerk vooraf" verlangen we dat de deelnemers in ieder geval de genoemde tools installeren, opdat daar geen tijd mee verloren gaat tijdens de workshop zelf.

Prep

level

Content

DocumentationAll

http://fhir.org/guides/argonaut/scheduling/

https://informatiestandaarden.nictiz.nl/wiki/MedMij:V2019.01_FHIR_eAfspraak

Downloads

https://www.postman.com/ (Postman, gratis)

https://notepad-plus-plus.org/downloads/ (XML,JSON Editor, gratis)

Equipment
Laptop

Related Tracks

Een Nederlands profiel voor de Task resource - een sessie over Workflow management. Het maken van afspraken is een zeer specifieke vorm van workflow management die binnen FHIR wat afwijkend ten opzichte van het algemene FHIR workflow patroon wordt geimplementeerd.

Proposed Track Lead(s)

name

Description

Contact Info

Rene Spronk
rene@fire.ly

Expected Participants

name

Description

Contact Info