Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

DateTime (IST)ActivityDurationRemarks
3rd July 4:15 pm to 6:00 pmIntro & Recap90 mins
  • Team Introduction.
  • Track Activities Overview
  • Recap of "Introduction to FHIR"
    • basics are covered during pre connectathon sessions. We will do quick recap of those concepts. 
    • Participants joining must have gone through pre connectathon session recordings.
4th July 











09:00 am to 10:00 amCommon Event

10:15 am to 11:45 am



FHIR in Action - Build a FHIR Client Part 190 mins
  • Create a simple workflow to show all patients and one patient observation.
    • Create Postman collection for querying patients based on various parameters-
      • first name (guided one)
      • last name
      • gender
      • first name and last name and gender 
      • unique identifier (MRN)

11:45 am to 12:00 pm

Tea Break15 mins
12:00 pm to 12:30 pmFHIR Modules30 mins
  • More about Functional Modules 
    • Clinical, Diagnosis, Medication, Workflow, Financial ...
  • Resource Framework 
12:30 pm to 1:15 pmResource Quiz45 mins
  • Find out the resources based on interoperability scenarios
1:15 pm to 2:15 pmLunch Break

2:15 pm to 2:45 pmResource Quiz answer discussion30 mins
  • Discussion over quiz
2:45 pm to 3:45 15 pmFHIR in Action - Build a FHIR Client Part 260 mins
  • Get all Observations associated with one Patient using resource id of the Patient
  • Get all Heart rate Observations for one Patient using resource id of the Patient 
    • Heart rate: code defined by LOINC is "8867-4". 
    • LOINC itself is defined by FHIR with url: "http://loinc.org
3:45 15 pm to 43:15 45 pmWhat is a FHIR Ecosystem 30 mins
  • Introduction on FHIR server and client
    • Server tasks 
    • Client tasks 
    • CapabilityStatement 
    • Real world example (open epic)
  • List of public servers available to use
43:15 45 pm to 4:30 00 pmTea Break15 mins
4:30 00 pm to 5:30 00 pm

Extension Framework & Constraints

60 mins
  • Extension framework
  • Constraining Patient resource (for India Context)
5:30 00 pm to 7:00 pm

Patient Story through various scenarios (1 to 4)


90 120 mins
  1. Scenario 1: Schedule a visit
  2. Scenario 2: Patient registration at hospital
  3. Scenario 3: Physician visit 
  4. Scenario 4: Claims
5th July09:00 am to 10:30 amContinuation of Scenarios & discussion90 mins
  1. Scenario 1: Schedule a visit
  2. Scenario 2: Patient registration (Visit Creation) at hospital
  3. Scenario 3: Physician visit details (Orders & Results)
  4. Scenario 4: Claims
  5. Other topics
10:30 am to 10:45 am Open House 15 mins
  • Open question answer session
10:45 am to 11:00 am Tea Break15 mins
11:00 am to 12:00 pmCommon event60 mins

...