Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Vrijdag  6 november - WGM dag 2
TijdstipSessietrekker(s)Onderwerp
9.00 - 10.30Robert Stegwee
Gert Koelewijn

Lab2lab communicatie 

Eind 2019 is de nieuwe HL7 v2.5 standaard voor Lab2lab communicatie vastgesteld. Wat gaat goed? Wat kan beter? Waarover is meer informatie of uitleg nodig? Vanuit het RIVM zullen de ervaringen met Lab2lab voor het aanvragen van typeeronderzoek voor MRSA en CPE/CPPA worden gedeeld. Maar ieders vragen en ervaringen zijn natuurlijk van harte welkom.

9.00 - 10.30Frank Ploeg

Mobile Health: kwaliteit Health and Wellness Apps

In deze sessie nemen we je mee in de activiteiten van HL7 Mobile Health Working Group, en gaan we dieper in op de CEN/ISO specification 82304-2, waarin cMHAFF framework een belangrijke bijdrage in levert en waar we (corona-) apps kunnen toetsen op hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

10.45 - 12.15Michael van der Zel

Connect Google Assistent aan je PGO met behulp van FHIR

Tijdens deze sessie gaan we aan de gang met een spraak interface op een PGO. Discussie en brainstorm waarom je dit zou willen en hoe dit zou moeten werken, maar ook hands-on uitproberen.

10.45 - 12.15René Spronk

Scheduling

Laat de patient zelf zijn of haar afspraak maken of herplannen - afspraakplanning (Scheduling), met name door patienten/clienten ligt internationaal in de belangstelling, MedMij heeft het in Nederland uitgewerkt als scenario. Deze sessie biedt een overzicht van de relevante FHIR resources, de workflow rond afsprakenplanning, en bevat een uitgebreide hands-on component waarbij een afspraak moet worden gemaakt. De hands-on oefening maakt gebruik van een simulator en van Postman.

13.15 - 14.45Rick Slager

Maak een data pijplijn en Power BI dashboards op je FHIR data met de Azure API voor FHIR

In deze sessie laten Rick en Bert van Microsoft zien hoe je een geïntegreerde pijplijn creëert om FHIR data te exporteren en anonimiseren naar je data lake, om vervolgens met Power BI dashboards te maken, rechtstreeks op je FHIR data

13.15 - 14.45Robert Stegwee
Gert Koelewijn

CoronIT (Lab2lab)

Voor de koppeling van laboratoria aan het nieuwe landelijke systeem voor het plannen en registreren van COVID-19 diagnostiek is gebruik gemaakt van de ervaringen die we hadden met de Lab2lab koppeling. Toch zijn hier deels andere keuzes gemaakt en wordt er op basis van de ervaring doorontwikkeld aan de specificaties. Welke ervaringen moeten zeker meegenomen worden? Wat kunnen andere orderkoppelingen leren van dit traject?

15.00 - 16.30Steven van de Vegt
Mark Weernink

Workshop eOverdracht via Nuts

We zetten een ad-hoc Nuts netwerk op tussen de deelnemers en laten zien hoe je jouw eigen systeem aan Nuts koppelt. Aan het einde van de workshop weet je hoe Nuts werkt en hoe dit gebruikt kan worden om complexe toepassingen zoals de eOverdracht te faciliteren.

16.30 - 17.00HL7 Nederland

Afsluiting van de dag

Evaluatie van de eerste virtuele HL7 NL WGM

...