Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

00 105  
DateTime (IST)ActivityDurationRemarks
10th Dec23:45 00 pm to 4:20 pm Common Event 30 pmInaugural event90 mins
  • Event kickoff 
  • Keynotes from Chair and other dignitaries 
4:30 pm to 5:00 pm Break30 mins
5:00 pm to 67:00 pmIntro & , Recap, basics of API90 mins
  • Team Introduction.
  • Track Activities Overview
  • Recap of "Introduction to FHIR"
    • basics are covered during pre Connectathon sessions. We will do quick recap of those concepts.
    • Learning how to use Postman client tool to write FHIR REST queries, using postman collection (import and export) 
    • Basics of FHIR Resource 

11th Dec.


9:00 am to 10:00 am 

Common event- expert session60 mins
  •  Expert session by Llyod & Grahame 
10:00 am to 10:15 am Break15 mins
10:15 am to 11:45 amFHIR in Action- REST APIs90 mins
  • Create a simple workflow to show all patients and one patient observation.
    • Create Postman collection for querying patients based on various parameters-
      • first name (guided one)
      • last name
      • gender
      • first name and last name and gender 
      • unique identifier (MRN)
      • Get all Heart rate Observations for one Patient using resource id of the Patient 
        • Heart rate: code defined by LOINC is "8867-4". 
        • LOINC itself is defined by FHIR with url: "http://loinc.org"

11:00 45 am to 1112:15 am 00 pm 

Tea Break15 mins
1112:15 00 pm to 121:00 pmResource Quiz45 60 mins
  • Find out the resources based on interoperability scenarios
121:00 pm to 122:15 pmTea Break15 00 pm Lunch break60 mins
122:15 00 pm to 12:15 30 pmFHIR Extension Framework60 30 mins
  • Basics of FHIR extension framework
1:15 pm to 2:15 pmLunch Break60 mins2:15 pm 30 pm to 3:00 15 pmBasics of FHIR Profiling & IG45 mins
  • Introduction on FHIR profiling & Implementation Guides
3:00 15 pm to 4:00 pmPatient Story through various scenarios (1 to 4)60 45 mins
  • Explaining the use case (Patient story)
  • Participants figuring out the right set of resources 
4:00 pm to 4:30 20 pmTea Break30 20 mins
4:30 20 pm to 7:00 pm


150 2 hr 40 mins
  • Discussion on Resources for Patient story use case 
  • Importing the Pre-requisite collection in postman to create base resources for further workflow 
  • Discussion on workflow use cases 
12th Dec098:00 30 am to 10:30 15 amContinuation of Scenarios & discussion90 1 hr 45 mins
  • Implementing workflow use cases
  • Discussion/explanation of workflow use cases 
10:30 15 am to 10:45 am 30 amOpen House house/Comments15 mins
  • Open question answer session
10:45 30 am to 1110:00 45 am Tea Break15 mins
1110:00 45 am to 12:00 30 pmCommon event60 1 hr 45 mins
  • Track Report 
  • Event closing keynotes

...