Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Gebruiksvriendelijk informatie delen voor betere geboortezorg.  Babyconnect We gaan in op de landelijke standaard PWD en hoe deze informatie te delen met FHIR en HL7v3. Deze track is "hands-on": aan de slag met open laptop met FHIR Resources voor de Geboortezorg.

Babyconnect is een landelijk actieprogramma voor gebruiksvriendelijk informatie uitwisselen informatieuitwisseling in de Geboortezorg tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling. Het doel is naadloos aansluitende zorg voor moeder en kind(eren) rond de zwangerschap en geboorte, inclusief de overdracht naar andere zorgverleners van de cliënte en haar kind, waaronder de jeugdgezondheidszorg, kinderarts en huisarts. In deze workshop willen wij na een korte toelichting over Babyconnect actief aan de slag gaan om simpele data-items spelenderwijs tussen systemen uitwisselen. PWD is de landelijke standaard voor gegevensuitwisseling in de Geboortezorg van de koepelorganisaties uit de zorg, beheerd door Nictiz.

Als voorbeeld nemen wij de ZIB's Apgar score en Zwangerschap. Doel is om deze data-items met behulp van FHIR van 1 verzendende verzendend systeem naar 1 ontvangende ontvangend systeem te communiceren. Dit is ook interessant voor IT systemen, die nog geen FHIR kunnen communiceren. Marc de Graauw zal hierbij de ADA tool toelichten en ondersteuning bieden aan IT leveranciers om met FHIR resources kennis te makenDat kunnen systemen van zorgverleners zijn of PGO's voor de zwangere. We gaan ook in op beschikbare hulpmiddelen en vertaaltools. 

In de Geboortezorg track is ruimte voor eigen initiatief, b.v. testen van koppelingen tussen systemen en repositories. Wil je een eigen initiatief inbrengen, neem even contact op.

Expected level of skill

Sommige tracks kunnen worden gesplitst in level "absolute beginners" en een level "heroes". Beschrijf per niveau welke skills verwacht worden en hoe via tutorials en/of instructies het gewenste level bereikt kan worden,

level

description

Absolute beginnersZorg dat je basiskennis FHIR opdoet zoals in het ochtendprogramma gegeven wordt.
HeroesBekendheid met FHIR , HL7 en/of HL7v3 is een pre. Kennis van Geboortezorg is wenselijk.


Preparation

Geef aan welke voorbereidingen op gebied van lezen, downloaden en/of andere zaken gedaan moeten worden

...

Status

level

Description

NewAbsolute beginners....HeroesN/A
SequalAbsolute beginnersN/A
HeroesIedereenDit is de eerste keer dat de Geboortezorg track gegeven wordt.

Submitting WG / Project / Implementer Group

  • BabyConnect
  • Nictiz

Justification

In het programma BabyConnect worden gegevens tussen praktijken en instellingen in de Geboortezorg met elkaar uitgewisseld. De techniek die in deze workshop gebruikt wordt, zal ook de basis zijn voor Babyconnect.

Related Tracks

FHIR ochtendprogramma

Proposed Track Lead(s)

name

Description

Contact Info

Michael TanProgrammamanager Geboortezorg Nictiztan@nictiz.nl
Marc de GraauwConsultant standaarden Babyconnectmarcdegraauw@gmail.com

Expected Participantsname

Description

Contact Info

Verloskundige systemen


Kraamzorg systemen

EPD's

PGO's

Available Roles

Role Data sender

Description

Role Data receiver

Description...

#

Scenario

Level

Description

1
AB

FHIR resource Agpar score aanmaken

FHIR resource Agpar score meldenimporterenHZwangerschap melden

FHIR resource Zwangerschap aanmaken

FHIR resource Zwangerschap importeren

2....

Testscripts

...