Datum: 4, 5 en 6 november 2020. Na inschrijving voor de WGM op www.hl7.nl ontvangt u informatie over hoe u deelneemt aan de sessies.

Tutorial day - Woensdag  4 november
TijdstipSessietrekker(s)Onderwerp
9.30 - 10.30Frank Ploeg
Michael van der Zel

FHIR Starter tutorial 

In deze tutorial nemen we je mee naar alle plekken die je kunt of moet gebruiken om FHIR aan de praat te krijgen. Aan de hand van een overzichtelijk stappenplan doorlopen we het proces . Voor deze tutorial is geen voorkennis van FHIR nodig.

10.45 - 11.45Mirjam Baltus

Mini-tutorial Introduction to the FHIR API 

Tijdens deze sessie gaan we samen een eenvoudige FHIR client maken, waarmee FHIR resources op basis van hun technische id opgevraagd kunnen worden vanaf een FHIR server. De sessie is een 'code-along' sessie, dus als je wilt meeprogrammeren, heb je een laptop waarop Visual Studio <Community Edition of Code> staat nodig. Kijken wat Mirjam op het scherm codeert kan natuurlijk ook.

13.00 - 14.00Vadim Peretokin

Mini-tutorial Smart on FHIR (Engelstalig)

In deze tutorial legt Vadim uit wat Smart on FHIR is en hoe je deze techniek kunt inzetten om authenticatie toe te voegen aan je FHIR-applicatie. Basiskennis over de FHIR API, of het volgen van de mini-tutorial Introduction to the FHIR API, is nodig. Deze sessie is in het Engels.

14.15 - 15.15Rob Mulders

Mini-tutorial CDS Hooks and FHIR 

In deze tutorial legt Rob uit hoe je CDS Hooks kunt gebruiken om events in het EPD af te vangen en een (eigen) FHIR-applicatie kunt aanroepen. Basiskennis over de FHIR API, of het volgen van de mini-tutorial Introduction to the FHIR API, is nodig.

Donderdag  5 november- WGM dag 1
TijdstipSessietrekker(s)Onderwerp
9.00 - 9.15AllenInloop
9.15 - 9.30Rob MuldersOpening
9.30 - 10.15Gabrielle Speijer

Kwaliteit van zorg verbeteren door de effectieve inzet van communicatie- en beslissingsondersteunende technologie

Digitale technologie die we buiten ons werk dagelijks gebruiken, is in de zorg nog steeds geen mainstream. Dat leidt in de klinische praktijk tot een onacceptabel risico: zorgprofessionals missen cruciale informatie om tot de juiste behandeling te komen. Een medische misser, die ernstig leed kan berokkenen en zelfs mensenlevens kan kosten! We moeten toe naar een data driven doctor die inzicht heeft in de volledige gezondheidssituatie van de patiënt en zo de beste beslissingen neemt vóór en samen mét de patiënt. Alleen op die manier kunnen we terug naar onze basis: het bieden van warme, persoonlijke zorg!

10.30 - 12.00Bert Kabbes
Alexander Henket
Michael van der Zel
 Vergadering FHIR-NL Raad & Validatieteam 
10.30 - 12.00Gert Koelewijn eSpoed
13.00 - 14.30

Robert Veen

Ananya Choudhury

FHIR for secondary use of data (Engelstalig)

In this track we will explain the implementation of FHIR for secondary use purposes in Erasmus MC. In this track we will cover the challenges in using FHIR for research purposes. These will be elaborated in examples from MAASTRO Clinic for COVID-19 data analysis, radiotherapy data analysis and how we want to provide data access to researchers by using the Personal Health Train.

At the end of this track, there will be an interactive part to discuss these challenges with the audience.

13.00 - 14.30Tom de Jong LSP on FHIR 
13.00 - 14.30IHEStuurgroepvergadering
14.45 - 16.15Marc de Graauw
Theo Stolker
Een Nederlands profiel voor de Task resource 
14.45 - 16.15Frank Ploeg
Ardon Toonstra
Alexander Henket

MedMij release 2020.01 en verder?

De huidige MedMij-gegevensdiensten zijn gebaseerd op een van de elf informatiestandaarden uit release 2019.01. In deze track willen we de geplande zomer-release 2020.01 en de gevolgen daarvan voor zowel de zorggebruikers (DVP / PGO) als  de zorgaanbieder (DVZA / XIS) kant helder maken. Ook is deze meeting zeer geschikt om input te leveren omdat we daar het proces of details daarvan mee kunnen verbeteren.

16.15 - 17.00HL7 Nederland

Afsluiting van de dag

  • Pubquiz
20.00 - 22.00HL7 KernteamK-ALF vergadering (laatste half uur gezamenlijk met het bestuur)
20.00 - 22.00 HL7 BestuurBestuursvergadering (laatste half uur gezamenlijk met het K-ALF)
Vrijdag  6 november - WGM dag 2
TijdstipSessietrekker(s)Onderwerp
9.00 - 10.30Robert Stegwee
Gert Koelewijn

Lab2lab communicatie 

Eind 2019 is de nieuwe HL7 v2.5 standaard voor Lab2lab communicatie vastgesteld. Wat gaat goed? Wat kan beter? Waarover is meer informatie of uitleg nodig? Vanuit het RIVM zullen de ervaringen met Lab2lab voor het aanvragen van typeeronderzoek voor MRSA en CPE/CPPA worden gedeeld. Maar ieders vragen en ervaringen zijn natuurlijk van harte welkom.

9.00 - 10.30Frank Ploeg

Mobile Health: kwaliteit Health and Wellness Apps

In deze sessie nemen we je mee in de activiteiten van HL7 Mobile Health Working Group, en gaan we dieper in op de CEN/ISO specification 82304-2, waarin cMHAFF framework een belangrijke bijdrage in levert en waar we (corona-) apps kunnen toetsen op hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

10.45 - 12.15Michael van der Zel

Connect Google Assistent aan je PGO met behulp van FHIR

Tijdens deze sessie gaan we aan de gang met een spraak interface op een PGO. Discussie en brainstorm waarom je dit zou willen en hoe dit zou moeten werken, maar ook hands-on uitproberen.

10.45 - 12.15René Spronk

Scheduling

Laat de patient zelf zijn of haar afspraak maken of herplannen - afspraakplanning (Scheduling), met name door patienten/clienten ligt internationaal in de belangstelling, MedMij heeft het in Nederland uitgewerkt als scenario. Deze sessie biedt een overzicht van de relevante FHIR resources, de workflow rond afsprakenplanning, en bevat een uitgebreide hands-on component waarbij een afspraak moet worden gemaakt. De hands-on oefening maakt gebruik van een simulator en van Postman.

13.15 - 14.45

Rick Slager

Bert Hoorne

Maak een data pijplijn en Power BI dashboards op je FHIR data met de Azure API voor FHIR

In deze sessie laten Rick en Bert van Microsoft zien hoe je een geïntegreerde pijplijn creëert om FHIR data te exporteren en anonimiseren naar je data lake, om vervolgens met Power BI dashboards te maken, rechtstreeks op je FHIR data

13.15 - 14.45Robert Stegwee
Gert Koelewijn

CoronIT (Lab2lab)

Voor de koppeling van laboratoria aan het nieuwe landelijke systeem voor het plannen en registreren van COVID-19 diagnostiek is gebruik gemaakt van de ervaringen die we hadden met de Lab2lab koppeling. Toch zijn hier deels andere keuzes gemaakt en wordt er op basis van de ervaring doorontwikkeld aan de specificaties. Welke ervaringen moeten zeker meegenomen worden? Wat kunnen andere orderkoppelingen leren van dit traject?

15.00 - 16.30Steven van de Vegt
Mark Weernink

Workshop eOverdracht via Nuts

We zetten een ad-hoc Nuts netwerk op tussen de deelnemers en laten zien hoe je jouw eigen systeem aan Nuts koppelt. Aan het einde van de workshop weet je hoe Nuts werkt en hoe dit gebruikt kan worden om complexe toepassingen zoals de eOverdracht te faciliteren.

16.30 - 17.00HL7 Nederland

Afsluiting van de dag

Evaluatie van de eerste virtuele HL7 NL WGM

  • No labels