"Tell Me and I Forget. Teach Me and I May Remember, Involve Me and I Learn." -Benjamin Franklin
- FHIR Starter Track participant meetup on Thursday, 25th June 2020 at 8 pm IST. Invitations sent to all registered participants interested in this track.
- Introduction on FHIR session : Saturday 27th June 4 pm to 5:30 pm, Sunday 28th June 11 am to 1 pm, Monday 29th June 8:30 pm to 9:30 pm IST.
- Summary and recap for New entrants: Thursday, 2nd July 2020 8 pm IST.
It is very important that participants joining Starter track on 3rd July have gone through the FHIR basics sessions. If you missed out the actual session, recording link would be available in Slack. We will not be repeating the same sessions again during actual event.
Pre Connectathon Session recording link- Here is the link for all 3 session recordings for FHIR Starter track. It's a playlist on youtube and you will be able see each session on it. https://www.youtube.com/playlist?list=PLUNmNX5YSZXHdtQVFvoKkYkcIM2fSQpGb
- FHIR Starter Track provides an immersive experience of the FHIR ecosystem. No prior knowledge on FHIR required.
- The Track Provides participants with end to end introduction to the FHIR ecosystem.
- Track helps anyone who is wanting to understand FHIR without prior knowledge of FHIR.
- This track will use R4 version of FHIR
- Developers / Architects
- Product manager
- Test engineer/Manager
- Students/learner (Health Informatics)
- Get the understanding of FHIR ecosystem.
- Good understanding of FHIR Resources and Rest API.
- How FHIR can solve your healthcare interoperability workflows.
Track Orientation & Prerequisites
- Basic Healthcare Industry Knowledge.
- Participants should have Postman Client Installed on their machines.
- Download the instructions file from the FHIR Starter Track's GitHub Page (https://github.com/HL7India/Connectathon). The Github can be used to share postman scripts if needed. Nothing to be done on participants side like creating an account on github is not needed.
- Orientation session invites will be sent to registered participants.
Below is the infrastructure that would be provided by HL7 India:
- FHIR Server (R4) - Public test server
- Postman scripts
- GitHub repository store the artifacts - Postman Collection, Web Application Code & Read me files.
Track Sessions Summary
- FHIR Intro and Track agenda
- FHIR in Action - Retrieve Patient details using Rest API
- FHIR Modules, Introduction to Resources and Quiz - https://hl7.org/fhir/R4/
- FHIR Ecosystem
- Deep dive Patient resource, Extension Framework & Constraints
- Scenario 1: Schedule an OPD appointment
- Scenario 2: Patient Visit begins with Physician at hospital
- Scenario 3: Capturing vitals and sending lab order during visit
- Scenario 4: Visits ends
- Open question-answer
Amina Anwar Shaikh
Track Schedule (TBD)
|3rd July||2:45 pm to 4:20 pm||Common Event|
|4:30 pm to 6:00 pm||Intro & Recap||90 mins|
|6:00 pm to 7:00 pm||Common event (Profiling session by Firely)||60 mins|
|4th July ||09:00 am to 10:00 am||Common Event|
10:15 am to 11:45 am
|FHIR in Action - Build a FHIR Client Part 1||90 mins|
11:45 am to 12:00 pm
|Tea Break||15 mins|
|12:00 pm to 1:15 pm||Resource Quiz||45 mins|
|1:15 pm to 2:15 pm||Lunch Break|
|2:15 pm to 3:00 pm||FHIR in Action - Build a FHIR Client Part 2||45 mins|
|3:00 pm to 3:30 pm||What is a FHIR Ecosystem||45 mins|
|3:30 pm to 4:00 pm||Extension Framework||15 mins|
|4:00 pm to 4:30 pm|
Tea Break/Common event
|4:30 pm to 7:00 pm|
Patient Story through various scenarios (1 to 4)
|5th July||09:00 am to 10:30 am||Continuation of Scenarios & discussion||90 mins|
|10:30 am to 10:45 am||Open House||15 mins|
|10:45 am to 11:00 am||Tea Break||15 mins|
|11:00 am to 12:00 pm||Common event||60 mins|